maandag 13 februari 2012

Koekjes bakken

Benodigdheden:
  • 250g bloem
  • 100g suiker
  • 100g boter
  • 1 ei
  • 1 pakje vanillesuiker






Werkwijze: 
  • Leg bakpapier op de bakplaat.
  • Weeg de zelfrijzende bloem, de kristalsuiker en de boter nauwkeurig af.
  • Voeg de vanillesuiker en de suiker bij elkaar.
  • Klop het ei los.
  • Roer de boter tot room met een houten lepel.
  • Voeg er lepel per lepel de bloem bij. Deze moet eerst gezeefd worden.
  • Kneed het deeg goed uit met de handen.
  • Rol het deeg uit met de deegrol.
  • Steek er vormpjes uit.
  • Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met kristalsuiker of amandelschilfers.
  • Bakken op 175°C gedurende 10 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten